Тиждень промислового дизайну «ДВРЗ Design Days» проведуть з 22 до 25 серпня.

Цьогоріч це буде чотири дні підряд і більше локацій у різних частинах міста, повідомили The Village Україна організатори. Наприклад, у планах – збільшити простір галереї й загнати на ДВРЗ два товарні вагони й зробити їх частиною експозиції. Локація буде присвячена галерейному дизайну (функціональному мистецтву).

«ДВРЗ Design Days» проводитимуть також на Подолі та Куренівці. У просторі «Культмотив» представлять промисловий дизайн, а також облаштують попап-зону з декоративним мистецтвом, де продаватимуть частину речей, розроблених майстрами суто під подію. Водночас локація на Куренівці («Будзірка») буде присвячена ретроспективі українського дизайну, також там облаштують бібліотеку матеріалів і проводитимуть частину лекцій.

«Торік ми робили «ДВРЗ Design Days» протягом двох пар вихідних через невпевненість, як привести відвідувача на таку віддалену локацію. Проте наш перший досвід показав, що якщо людям цікаво, то вони прийдуть», –  ділиться партнер з розвитку Panoptikum Collections Роман Михайлов.

Цього року збережуть кураторський формат: наприклад, за промдизайн відповідатиме засновниця й креативна директорка бренда Noom і Sokolova Design Катерина Соколова, за крафт і декоративне мистецтво – архітекторка, художниця, колекціонерка й засновниця бренда Fedora.Art Ліна Федоренко, а артзону попередньо куруватиме спеціально запрошений фахівець із Бельгії Жан Франсуа.

Окрім того, до «ДВРЗ Design Days» планують відкрити галерею предметного дизайну для широкого загалу. Для оновленого простору дизайнер Юрій Зіменко спроєктував куб зі скла. Під час цьогорічного «ДВРЗ Design Days» у ньому хочуть розмістити ювелірні вироби, а у звичайний час тут буде зона для перемовин із клієнтами. Стежити за оновленнями можна в Instagram проєкту.

 

Співзасновники меблевої майстерні Kassone розвивають галерею предметного дизайну Panoptikum Gallery та «ДВРЗ Design Days». Під час екскурсії меблевою майстернею та галереєю редакція The Village Україна запитала у співзасновника Kassone й Panoptikum Gallery Андрія Руденка й у партнера з розвитку Panoptikum Collections Романа Михайлова, як популяризувати український предметний дизайн в Україні.

Обкладинка й фото: The Village Україна