«Архів війни» у співпраці з Медіацентром ЗСУ створив альманах короткометражних фільмів, знятих на передовій режисером Сергієм Лисенком.

«Це три історії, що привідкривають завісу роботи військових у найгарячіших точках нашої країни», – кажуть автори проєкту. Зокрема, до альманаху увійшли стрічки «Хочеш літати – копай» про операторів БПЛА, «Плем’я Апача» про роботу танкістів 36-ї окремої бригади морської піхоти.

А також фільм «Бадабум», де військові документалісти зафільмували «швидкі, нестандартні і дуже ризиковані рішення» командира, завдяки яким вдалось паралізувати кілька ворожих позицій під час контрнаступу на Запоріжжі. 

Прем’єра альманаху «Медіацентр ЗСУ & Архів Війни: фільми з передової» відбудеться 6 червня, о 17:30, на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Придбати абонементи на захід можна тут.

   

На Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» від команди «Архіву Війни». У фільмі розповідають про теракт в Оленівці, де були підірвані казарми з українськими полоненими.

«Архів війни» заснувала громадська організація Docudays UA й компанія Infoscope. Команда проєкту зберігає відео й інші медіа, які фіксують російські воєнні злочини, бойові дії й побут під час війни. Редакція The Village Україна розпитала про «Архів війни» співзасновників Романа Бондарчука (Docudays UA) і Максима Демиденка (Infoscope).