У Львові благодійний фонд «Запорука» презентував ілюстровані колажі про дітей з досвідом лікування раку. Виставку організували до Дня захисту дітей.

На виставці представили десять ілюстрацій, які створили українські ілюстраторки Валентина Романова, Віка Островська, Ірина Вале та Олена Черкун. Колажі створювали на основі дитях історій, які у різні роки лікували рак у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові.

«У своїх спогадах про хворобу та лікування діти згадували, хто був поруч та підтримував їх у процесі одужання, не давав втрачати сили й мотивацію. Цей проєкт присвячений кожній українській дитині, яка долає зараз тяжке захворювання й водночас проживає досвід війни», – кажуть організатори.

Крім того, в межах проєкту триває збір на підтримку пацієнтів дитячого медичного центру у Львові. Зробити благодійний внесок можна за посиланням до 30 червня.

 

Благодійний фонд «Запорука» надасть безкоштовні психологічні консультації українцям, які отримали мінно-вибухові травми, а також їхнім рідним. Під час лікування або в реабілітаційний період поранені військові й цивільні можуть отримати до пʼяти безоплатних консультацій щодо відновлення й труднощів, які виникають під час адаптації.

   

Запитали в клінічного онколога, сімейного лікаря й фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family, чому рак не спричиняє психосоматика або стрес і чи передається він спадково.