«КиївПрайд» проведуть у червні, уперше з початку повномасштабного вторгнення. 

У межах прайд-місяця 9 червня, о 13:00, у київському артцентрі Closer організують благодійний освітній фестиваль. У програмі – лекції, дискусії, креативні майстерні, ярмарка українських брендів, психологічні консультації, майстер-класи й музична програма.

На фестивалі відзначать переможців KyivPride Awards – нагороди для «союзниць і союзників ЛГБТК+ спільноти». Її можуть отримати політики, бізнеси, медіа й публічні люди, які підтримують рівність і права ЛГБТК+ людей. 

Для участі треба зареєструватися за посиланням, вартість входу – благодійний донейт від 150 гривень. Усі отримані кошти передадуть на прайд-збір, у межах якого хочуть зібрали 4 мільйони гривень на потреби військових.

Окрім того, 16 червня проведуть Марш рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Через воєнний стан його організують у київському метро, а долучитися зможе не більше 500 людей. Для цього команда «КиївПрайду» зараз веде перемовини із військовою адміністрацією. Повний розклад подій опублікують згодом на Instagram-сторінці «КиївПрайду».

   

У 2023 році Марш рівності проводили в Ліверпулі. Водночас команда влаштовувала прайд-події в Києві впродовж усього літа.

   

У 2022-му через заборону масових заходів у Києві під час воєнного стану «КиївПрайд» проводив щорічний Марш рівності у Варшаві. А в Харкові марш за права ЛГБТ провели в метро.

Обкладинка й фото: «КиївПрайд»