Компанія Film.UA Group випустить у кінопрокат горор «Конотопська відьма» 22 серпня, до Дня Незалежності України.

За сюжетом фільму, прадавня відьма з Конотопу мститься окупантам за смерть її коханого. Ідея фільму виникла на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли російські військові зайшли в місто Конотоп Сумській області, яке відоме легендами про відьом.

«Персонаж, що прийшов зі стародавніх міфів і легенд у сучасне життя, втілює єдине бажання українців затято мститься кривдникам. Це фільм-терапія наших травм війни, що дає змогу прожити відчуття такої бажаної помсти, проте залишає надію на світле майбутнє», – каже генеральна продюсерка фільму Ірина Костюк.

«Конотопська відьма» – перший фільм із майбутньої лінійки жахів від медіагрупи Film.UA Group, кажуть автори проєкту. Над фільмом працювали продюсерка Ірина Костюк і сценарист Ярослав Войцешек, які також разом створювали мультфільм «Мавка. Лісова пісня» української студії Animagrad.

Режисером-постановником фільму виступив Андрій Колесник. До зйомок фільму долучилися військові консультанти й чинні військові, зокрема автор ідеї й сценарист Ярослав Войцешек нині проходить службу в лавах ЗСУ.

 

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

За мотивами мультфільму «Мавка. Лісова пісня» Film.ua Group розробляють повнометражний фільм. Він має ще більше «занурити в український фольклор», утім сюжет і навіть персонаж відрізнятиметься від анімаційного, кажуть у команді фільму.

Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Вийшла історія про те, як загалом влаштований процес виробництва й чому в «діснеївщині» звинувачують європейські анімаційні студії.