Головний приз 77-го Каннського кінофестивалю виграв фільм «Анора» режисера Шона Бейкера про стриптизерку з Нью-Йорка, яка вийшла заміж за сина олігарха з Росії.

Попри те, що це американський фільм, в ньому зіграли актори з Росії, зокрема Юрій Борисов, який знімався в пропагандистському фільмі «Калашников», що частково знімали в тимчасово окупованому Криму. Крім Борисова, в фільмі знялися росіяни Олексій Серебряков і Дарія Єкамасова.

За сюжетом, стриптизерка на імʼя Ані з Брукліна планує вийти заміж за сина російського олігарха. Утім, його батьки проти – вони приїжджають в Нью-Йорк, щоб зірвати весілля. Режисерка «Барбі» Ґрета Ґервіґ назвала стрічку «надзвичайно людяним і гуманним фільмом», передає Reuters.

Режисер фільму Шон Бейкер із «Золотою пальмовою гілкою»

Гран-прі Каннського кінофестивалю отримав драматичний фільм «Все, що ми уявляємо як світло» (All We Imagine As Light) індійської режисерки Паял Кападії про двох малайських медсестер у Мумбаї.

Відзнаку від журі виборов фільм «Емілія Перез» про юристку, яку зіграла Зої Салдана («Вартові галактики»), яка має допомогти лідеру мексиканського картелю змінити стать, щоб уникнути правосуддя. Зої Салдана, а також Селена Гомез і Карла Софія Гаскон, які зіграли в фільмі, отримали нагороду за «Найкращу жіночу роль».

Приз за «Найкращу чоловічу роль» вручили Джессі Племонсу («Повстання Штатів»), який зіграв у стрічці «Різновиди доброти» (Kinds of Kindness).

Спецприз від журі в Каннах отримав фільм «Насіння священного інжиру» про судового слідчого на тлі антиурядових протестів. Стрічку зняв режисер Мохаммад Расулоф, який втік від вʼязниці в Ірані. У програмі «Особливий погляд» переміг фільм «Чорний пес» режисера Гуань Хо. Повний перелік переможців за посиланням.