Документальна стрічка Football Must Go On («Футбол має тривати») про донецький футбольний клуб «Шахтар» отримала нагороду Sports Emmy Awards.

Стрічка перемогла в номінації «Документальний серіал», обійшовши серіал про автоперегони Formula 1: Drive to Survive від Netflix, серіал про бейсбол Hard Knocks від HBO й реаліті-шоу про реслінг Monster Factory від Apple TV.

 

 

Серіал має чотири серії, його зняла компанія Paramount+, а режисерами виступили українець Володимир Мула й американець Алекс Гейл. У серіалі розповідають про виступи футбольного клубу в Лізі чемпіонів 2022–2023 під час повномасштабної війни в Україні.

   

Sports Emmy Awards входить до міжнародної премії International Emmy Awards. Нагороди вручають найкращим американським спортивним телепроєктам, зокрема серіалам, які пов’язані зі спортом.

   

Футбольний клуб «Шахтар» створить футбольну команду для військових з ампутованими кінцівками. На першому етапі до команди ввійдуть 20 гравців і наставник. Вони проводитимуть регулярні тренування в Києві і Щасливому Київської області.

Фото: Володимир Мула