Розробники українського шутеру Sand про «галичан у космосі» опублікували перший геймплейний трейлер від tinyBuild і студій Hologryph й TowerHaus.

За сюжетом, події відбуваються в альтернативній версії початку 20 століття, де людство подорожує між зірками, а космічну експансію очолила Австро-Угорська імперія. Планетою Софія, яка зазнала екологічної катастрофи, мандрують мисливці за скарбами й поодинці або гуртом змагаються, щоби знайти їх.

«Досліджуйте пустелю, бийтеся з ворогами й шукайте скарби на борту гігантських машин у відкритому світі, який ніколи не стоїть на місці», – кажуть у команді. За їхніми словами, тут поєднали PvPvE-бої з «простим для опанування, але багатим на події» геймплеєм. Окрім того, для створення всесвіту Sand команду надихала історія українців у часи Австро-Угорської імперії.

Перший плейтест планують провести влітку 2024 року. Уже можна записатися на тестування в Steam.

   

Студія GSC Game World анонсувала остаточну дату виходу S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Гра вийде 5 вересня 2024 й матиме нелінійний сюжет, який можна пройти по-різному, а рішення гравців вплинуть на стан світу й фінал.