Магазини «Книгарні Є» відкрили у Вінниці й Івано-Франківську.

У Вінниці це вже друга така книгарня. Вона має площу 121 м² і розташована на проспекті Космонавтів, 7.  Тут доступні понад 15 тисяч найменувань книг українських і зарубіжних авторів – як класичних, так і сучасних.

Також відкрили третю «Книгарню Є» в Івано-Франківську, на вулиці Любомира Гузара, 55-А. Її площа становить близько 90 м², і тут можна придбати майже 10 тисяч найменувань книг.

Книгарні вже працюють, але святкове відкриття в них проведуть 26 травня. Згодом обіцяють запустити тут книжкові клуби й обговорення, а також проводитимуть книжкові події й зустрічі.

   А

Коли

09:00–21:00

Де 

Вінниця, проспект Космонавтів, 7

Івано-Франківськ. вулиця Любимира Гузара, 55-А

 

   

У лютому 2024 року «Книгарня «Є» відкрила також перший магазин в Одесі, а у квітні запустила другий магазин на лівому березі, у ЖК «Комфорт Таун».

   

За останній рік попит на електронні книжки зріс більш ніж удвічі, проаналізували в «Книгарні Є». У мережі пояснюють це тим, що такі книги зазвичай дешевші за паперові, а також завжди є в наявності, на відміну від паперових книг, які можуть закінчуватися. Крім того, електронні книжки зручніше брати з собою в подорож. 

   

Редакція The Village Україна зібрала добірку книгарень, які відкрили в Києві у 2023 році. Серед них – книгарня з вживаними виданнями й крафтовим українським пивом; книжкові магазини в кінотеатрі «Жовтень» й Українському домі; заклади на честь Сковороди й роману Підмогильного.