За мотивами українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» розробляють повнометражний фільм, пише Variety з посиланням на компанію Film.ua Group.

Він має ще більше «занурити в український фольклор», утім сюжет і навіть персонаж відрізнятиметься від анімаційного, кажуть у команді фільму.

 

 

В основі – однойменна драма-феєрія Лесі Українки, яку в мультфільмі адаптували для сімейної аудиторії. «Натомість тепер ми зможемо повернути все так, як було в легендах – більш загадково й захопливо», – пояснюють у команді. Окрім того, у повнометражний фільм додадуть «більш страшні й трилерні» елементи, також буде любовна лінія. 

Компанія розробляє й повнометражний горор The Dam. У ньому військова (female soldier) Мара бореться з радянським зомбі, яке було замкнене в бункері після Холодної війни. На етапі постпродакшену зараз також фільм «Конотопська відьма», який вийде в прокат восени, пише Variety. 

 

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

Стрічка стала найкасовішим анімаційним проєктом українського кінопрокату, випередивши «Крижане серце 2» «Співай 2», «Секрети домашніх тварин 2» й «Грінч». Ми розповідали, що означають касові рекорди для українського кінопрокату.

Бюджет фільму становить 187 мільйонів гривень. Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Вийшла історія про те, як загалом влаштований процес виробництва й чому в «діснеївщині» звинувачують європейські анімаційні студії.

Обкладинка й фото: Film.ua Group