Гурт «Крихітка» Саші Кольцової випустив перший за 15 років альбом «Мегалюбов».

До нового альбому ввійшли 11 композицій, зокрема відкриває його сингл «Під весняним дощем», який записали разом із вокалістом гурту «Хейтспіч». В основі пісні – вірш поетеси й військової парамедикині Олени Герасим’юк.

Крім того, до релізу ввійшли сингли «Мегалюбов», «Сонячні дні», «Бурштин», «Я пʼю цей вечір до кінця» (кавер на гурт «Мертвий Півень»), а також «Ланцюг», який став частиною проєкту реабілітації ветеранів завдяки спорту «Підтримай Нескорених», і «Ялта», створений для відеопроєкту Ukraїner «Хоробрі міста» про українські міста під тимчасовою російською окупацією.

Це другий повноформатний студійник гурту після альбому «Рецепт», який випустили у 2009 році, і низці синглів і мініальбомів. Відтоді колектив кілька разів змінював склад, а нові композиції створювали інші групи авторів на чолі з продюсеркою й вокалісткою Олександрою Кольцовою.

«Цей альбом – виконана обіцянка, заряджена людьми, які в нас вірять і слухають. Пісні створювалися до повномасштабного вторгнення й уже під час, тому деякі з них не несуть відлуння війни, інші є прямою реакцією на сучасні події», – каже Кольцова.

Зараз до гурту «Крихітка» входять Олександра Кольцова, Станіслав Галан (бас), Артур Михайленко (ударні), Олексій Юр’єв (гітара), за участю саундпродюсера й клавішника Дмитра Леонова.

Презентація альбому відбудеться 24 травня в київському клубі Atlas, квитки можна придбати тут. Також концерт проведуть 31-го травня у Львові, 1 червня в Тернополі й 2 червня в Луцьку.

 

У травні 2023 року український гурт «Крихітка» в колаборації з благодійним фондом «Повернись живим» випустив кліп на пісню «Ланцюг», куди ввійшли кадри відбору національної збірної України до «Ігор нескорених» (Invictus Games). За допомогою релізу хотіли привернути увагу до важливості реабілітації ветеранів за допомогою спорту.