Українські підлітки разом із колишнім консультантом NASA Брюсом Каллоу написали книги про Марс.

У межах проєкту «Україна розмовляє англійською» від ГО «Смарт освіта» Брюс Каллоу проводив зустрічі для дітей, де розповідав про діяльність Агенства уряду США, космічні місії, життя астронавтів, науку тощо. Після проєкту Каллоу запросив підлітків спільно написати власні авторські новели про колонізацію Марсу.

 

 

Першу книжку «Червоний генезис» написали Влад Андрухів (учень 8 класу) й Ілля Гарбажій-Романченко (учень 11 класу) з Одеси. Прочитати книгу можна за посиланням, а послухати – тут.

«Тему для книги запропонував чи то Брюс, чи то Влад, я не заперечував. Цікаво, що спочатку я думав, що ми збираємося писати документальну історію про першу пілотовану місію на Марс, і вже потім згадав, що такої ще не було – отже, писатимемо наукову фантастику», – розповідає Ілля Гарбажій-Романченко.

 

 

Друга книга має назву «Одіссея Червоного горизонту», а її авторство належить киянину Іллі Жупанову (учень девʼятого класу). Прочитати книгу можна за посиланням, а послухати – тут.

«Головними труднощами були мої намагання прописувати діалоги на початку процесу створення книги, але згодом я «вжився» в ролі своїх персонажів і почав уявляти, як би вони відреагували на певну ситуацію», – каже автор книги.

Наразі Брюс Каллоу працює з новою групою підлітків для написання книг про колонізацію Титана. «Мені дуже подобається працювати з українськими підлітками над книгами про колонізацію Марса, а тепер і Титана. Підлітки мають різні інтереси й навички, які вони привносять у написання своїх творів. Як їхній викладач / редактор, я допомагаю їм із загальною організацією книги, а також вдосконалити деякі з їхніх ідей», – каже Каллоу.

 

Брюс Каллоу – канадський експерт і популяризатор науки. Зокрема, Брюс працював консультантом із комунікацій астронавта NASA доктора Франкліна Чанга Діаса, який здійснив сім польотів у космос. Також Брюс пише книги, викладає й з початку повномасштабного вторгнення допомагає українцям.