Проєкт «Варта» випустив другу новелу «Приборкувачі бурі» з документального циклу фільмів про українських військових.

«Фільм портретизує війну в обличчях реальних людей. Він дає змогу побачити образи та почути голоси тих, хто захищає незалежність України», – кажуть автори проєкту.

Героями другого фільму стали бійці 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, яка вела танкові бої, використовуючи стару радянську техніку на ключових фронтових напрямах України. В минулому бійці були реперами, фермерами та водіями.

«Найголовніше в танку – це три чоловічка, які сидять всередині. Екіпаж – це сім'я. Навіть тоді, коли пропадає зв'язок, ми повинні розуміти один одного з півслова. Не боятися – це неправильно. Боятись треба, бо страх допомагає зберегти своє життя і побратимів. Тим більше, що нас в одній коробочці три», – каже командир роти та герой фільму.

 

Проєкт «Варта» створили за участі фільм-мейкерів Neutrino. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, команда документує воєнні події й розповідає історії військових.

У першій серії «Херувими» розповідають історії героїв 11-ї окремої бригади армійської авіації «Херсон». Вони захищали південний напрямок, маючи пʼять  вертольотів і три літаки.