Український гурт "Ragapop" випустив дебютний повноформатний альбом "Do you listen to Ragapop?" Його можна послухати за посиланням.

«З’явився на жвавих вулицях Києва й поєднав перформативний бекграунд Руслани Хазіпової й Ганни Нікітіної з постпанковою енергією Антона Очеретяного», – описують альбом у команді. 

Сюди ввійшли сім композицій, зокрема «Гордості», «Чи любов» і «Людина». У треках присутні тексти Софокла в перекладі Івана Франка, вірші кінорежисера Іллі Калюкіна й письменниці Світлани Пиркало.

Окрім того, основою пісні «Людина» став текст Антона Слєпакова, який взяв участь і в записі композиції, розповідають у гурті.

Разом з альбомом виходить також кліп до пісні «Чи любов», режисером якого став Астхік Григорян. У «Слух» цю композицію назвали «одним із найцікавіших українських треків цього року».

   

Гурт "Ragapop" запустили учасниці "Dakh Daughters" Руслана Хазіпова й Ганна Нікітіна, а також музикант Антон Очеретяний у 2020 році. «Гордості» став їхнім першим треком. Текст – уривок із трагедії Софокла «Цар Едіп» у перекладі Івана Франка: «Гордості родять тирана, пхають до діл неподобних ... »

   

Редакція The Village Україна розпитала учасниць колективу "Dakh Daughters" Ганну Нікітіну й Наталку Галаневич про відчуття дому в іншій країні, як говорити з іноземцями про війну, культуру в політиці й політику в культурі.

А в новій рубриці «Що ти…?», де ми говоримо з українськими митцями про їхні вподобання в тій галузі, де вони працюють, "Dakh Daughters" розповіли, хто з українських виконавців – їхня давня любов, а кого потрібно слухати кожному обовʼязково.