Девелоперська компанія KAN Development розпочала будівництво навчального комплексу інноваційної освітньої мережі «А+» в ЖК «Respublika». На його базі функціонуватиме дитсадок для 160 дітей, початкова 1–4 класів для 360 учнів, гімназія 5–9 класів для 450 учнів і ліцей 10–12 класів для 270 учнів. 

Найбільшу в Україні школу «Respublika STEAM» площею 25 120 м² спроєктувала компанія Achimatika. 17 червня команда KAN урочисто заклала капсулу часу, що дала старт її зведенню.

«Для винахідників та Інноваторів»: у чому переваги «Respublika STEAM»

 STEAM-навчання

Основним концептом навчання в майбутній школі стане STEAM – модель, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering), мистецтво (Art) і математику (Mathematics). Завдяки сучасним лабораторіям та IT-просторам учні вивчатимуть біотехнології, генетику, космічні науки, екологію, комп'ютерну інженерію, фізику й відновлювальну енергетику. 

Окрім поглибленого вивчення природничих наук і математики, навчальний центр планує впроваджувати ліцензійні ІТ-курси у співпраці з Google, Microsoft та Apple. IT-простори, i-touch зони, MakerSpace, дрони, технології VR/AR – усе це дасть змогу команді школи створювати імерсивні середовища для навчання та досліджень. 

 Увага до творчого потенціалу

В освітньому центрі передбачили спортзали та спортмайданчики, ігрові зони, а також концертну залу з професійною апаратурою, щоби розвивати потенціал дітей через мистецтво та спорт.

 Готовність до блекаутів

Освітня мережа А+ передбачає можливість дистанційного та змішаного навчання, що дає змогу забезпечити безперервний навчальний процес за непередбачуваних обставин. 

Окрім того, на території навчального комплексу працюватиме дизельна електростанція, тож навіть у період блекауту шкільна їдальня забезпечуватиме дітей якісним харчуванням.

 Безумовна безпека

Система безпеки навчального комплексу включає відеонагляд, контроль доступу, охоронну сигналізацію, сучасні протипожежні системи та геотермальне опалення. Укриття комплексу площею 4028 квадратних метрів здатне вмістити всіх дітей і персонал, забезпечуючи захист до 48 годин.

Коли «Respublika STEAM» запустять у роботу

17 червня 2024 на території ЖК «Respublika» відбулося урочисте закладання капсули часу у проєкт, що планують зробити центром розвитку молодих винахідників та інноваторів.

«Кажуть, найкращий спосіб передбачити своє майбутнє – це створити його. Будівництво школи, мабуть, найщиріша форма віри в перемогу нашої держави та наших дітей», – говорять у команді KAN Development.

До заходу долучився засновник KAN Development Ігор Ніконов, засновниця та співвласниця освітньої мережі «А+» Іванна Ніконова, генеральна директорка мережі Тетяна Шаповалова, а також головний архітектор компанії Archimatika Дмитро Васильєв. 

Відкриття першого корпусу комплексу запланували вже на вересень 2026 року.

Як потрапити до освітнього комплексу в Respublika

Вихованцями дитсадка «А+STEAM» і школи «Respublika STEAM» зможуть стати діти з будь-якого куточка Києва: для цього необов'язково бути мешканцем житлового комплексу «Respublika». 

  

Матеріал підготовлено за підтримки KAN Development