24 травня 2024 року в «Сільпо» встановили гастрономічний рекорд на найменший в історії України борщ – настільки крихітний, що він помістився на двох чайних ложках. Мікроборщик об’ємом 7 мл зварив шеф мережі фудхолів «Сільпо Resto» Микола Ільїн. 

Спробувати найменший борщ може кожен охочий – для цього в меню «Сільпо Resto» додали особливу борщову церемонію. Її можна замовити на фудхолі, зателефонувавши адміністратору та забронювавши час. 

Участь у церемонії приготування взяли гості «Сільпо», а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України, який офіційно зафіксував рекорд.

«Ми в «Сільпо» любимо експериментувати, а ще більше – приємно дивувати наших гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найкультовішою для української кухні? Звісно ж, це борщ», – розповідає Катерина Огуряєва, директорка з маркетингу «Сільпо».

РЕЦЕПТ МІКРОБОРЩИКУ ВІД «СІЛЬПО»

Час приготування – 30 хвилин.

Інгредієнти:

• Свинина – 0,6 г

• Вода – 4 г

• Картопля – 0,5 г

• Капуста біла – 0,4 г

• Буряк відварений ­– 0,8 г

• Морква відварна – 0,3 г

• Томатна паста – 0,3 г

• Цибуля ріпчаста – 0,2 г

• Сіль – 0,02 г

• Цукор – 0,02 г

• Перець чорний молотий ­– 0,005 г

• Олія рослинна – 0,1 г

• Часник – 0,1 г

• Зелень ­– 0,1 г 

Щоби борщ вдався насиченішим, шеф Микола Ільїн радить заздалегідь приготувати м’ясний мікробульйон, а ще запекти моркву та буряк у печі. 

 Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон налийте в мікрокаструлю місткістю 7 мл і доведіть його до кипіння.

 Додайте дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варіть до повної готовності.

 Після додайте печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.

 Знову доведіть до кипіння, додайте дрібно нарізану зелень, спеції та часник і варіть ще три хвилини.

 Закрийте кришкою й залиште настоятися протягом двох годин.

 Подавайте в хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікросмаколиками: салом, свіжим часником і цибулею.

ДЕ СПРОБУВАТИ МІКРОБОРЩИК

У меню «Сільпо Resto» зʼявилася спеціальна борщова церемонія, у межах якої шеф «Сільпо Resto» при вас приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні – його можна буде смакувати відразу. 

Щоби замовити борщову церемонію на найближчому фудхолі, треба зателефонувати адміністратору та забронювати час. 

   

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ «СІЛЬПО»