Мікроборщик на мікроплиті: у «Сільпо» зварили найменший в Україні борщ об’ємом 7 мл
24 травня 2024 року в «Сільпо» встановили гастрономічний рекорд на найменший в історії України борщ – настільки крихітний, що він помістився на двох чайних ложках. Мікроборщик об’ємом 7 мл зварив шеф мережі фудхолів «Сільпо Resto» Микола Ільїн.
Спробувати найменший борщ може кожен охочий – для цього в меню «Сільпо Resto» додали особливу борщову церемонію. Її можна замовити на фудхолі, зателефонувавши адміністратору та забронювавши час.
Участь у церемонії приготування взяли гості «Сільпо», а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України, який офіційно зафіксував рекорд.
«Ми в «Сільпо» любимо експериментувати, а ще більше – приємно дивувати наших гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найкультовішою для української кухні? Звісно ж, це борщ», – розповідає Катерина Огуряєва, директорка з маркетингу «Сільпо».
РЕЦЕПТ МІКРОБОРЩИКУ ВІД «СІЛЬПО»
Час приготування – 30 хвилин.
Інгредієнти:
• Свинина – 0,6 г
• Вода – 4 г
• Картопля – 0,5 г
• Капуста біла – 0,4 г
• Буряк відварений – 0,8 г
• Морква відварна – 0,3 г
• Томатна паста – 0,3 г
• Цибуля ріпчаста – 0,2 г
• Сіль – 0,02 г
• Цукор – 0,02 г
• Перець чорний молотий – 0,005 г
• Олія рослинна – 0,1 г
• Часник – 0,1 г
• Зелень – 0,1 г
Щоби борщ вдався насиченішим, шеф Микола Ільїн радить заздалегідь приготувати м’ясний мікробульйон, а ще запекти моркву та буряк у печі.
Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон налийте в мікрокаструлю місткістю 7 мл і доведіть його до кипіння.
Додайте дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варіть до повної готовності.
Після додайте печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.
Знову доведіть до кипіння, додайте дрібно нарізану зелень, спеції та часник і варіть ще три хвилини.
Закрийте кришкою й залиште настоятися протягом двох годин.
Подавайте в хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікросмаколиками: салом, свіжим часником і цибулею.
ДЕ СПРОБУВАТИ МІКРОБОРЩИК
У меню «Сільпо Resto» зʼявилася спеціальна борщова церемонія, у межах якої шеф «Сільпо Resto» при вас приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні – його можна буде смакувати відразу.
Щоби замовити борщову церемонію на найближчому фудхолі, треба зателефонувати адміністратору та забронювати час.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ «СІЛЬПО»