Як зрозуміти, що продукт справді органічний? Дізнавайтеся прямо у виробників на фестивалі «Сільпо»
23 та 24 вересня «Сільпо» проведе фестиваль органічної української продукції. Його організовують у межах міжнародної ініціативи Organic September, до якої мережа приєдналася вперше в Україні. Захід відбудеться в супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ Respublika Park, вхід – вільний.
На події можна буде познайомитись із виробниками органічної їжі, скуштувати їхню продукцію та придбати все зі знижкою до 15%.
Що таке Organic September
Organic September – це міжнародний рух, який популяризує споживання чистих та органічних продуктів. У вересні магазини, ресторани, фермерські ринки й інші організації, які долучилися до руху, можуть пропонувати спеціальні знижки, промоакції та події, пов'язані з органічними продуктами. Метою цієї ініціативи є підтримка сталого споживання та сприяння здоровому способу життя.
Чому «Сільпо» долучилося до Organic September
Команда «Сільпо» хоче допомогти гостям більше зануритись у поняття органічного виробництва, а також популяризувати споживання української органічної продукції. У партнерстві з громадською спілкою «Органічна ініціатива» вони роблять вересень місяцем української органіки.
Що можна буде продегустувати на фестивалі?
органічний сир, молочну та м'ясну продукцію від «Старий Порицьк», Organic Milk «O» й Organic Meat;
свіжі фрукти й овочі від господарства «Дунайський Аграрій»;
борошно, олію та крупи, зокрема безглютенові від «Екород», «Козуб Продукт», та Garna;
пастилу від Brancho;
карпатський іван-чай Molfar Organic Tea.
Як відрізнити органічний продукт від неорганічного
Зрозуміти, що ви купуєте органічний продукт, можна за спеціальним маркуванням Євролистка або ж Українського листка. Ці позначки гарантують, що:
• продукти перевіряють на кожній стадії виробничого процесу;
• на органічних господарствах, де їх виготовляють, не використовують синтетичних пестицидів і добрив, які виснажують ґрунт і потрапляють у їжу;
• тварин утримують у наближених до природних умовах, їх не годують гормонами й антибіотиками;
• у продуктах зберігається ще більше вітамінів та антиоксидантів, і вони дійсно смачні;
• органічні продукти не містять хімікатів і не викликають алергічні реакції.
Фестиваль організовує «Сільпо» та ГС «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в межах програми «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі (OT4D)», що впроваджується IFOAM – Organics International у партнерстві з HELVETAS Swiss Intercooperation і Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL).
Матеріал підготовлено за підтримки «Сільпо»