ФоторепортажАкція протесту під Кабміном: підприємці проти карантину «вихідного дня»
11 листопада уряд має розглянути пропозицію МОЗ щодо карантину «вихідного дня»

Українська ресторанна асоціація організувала акцію протесту під Кабміном. Вони виступають проти карантину «вихідного дня».
Під Кабміном власники та працівники ресторанів протестують проти запровадження «карантину вихідного дня». pic.twitter.com/ra7HZa61cp
— The Village Україна (@thevillageua) November 11, 2020
Тільки 1,5-5% випадків захворювання на коронавірус пов’язані з відвідуванням закладів харчування, пояснюють в асоціації. Відтак ресторатори проти «вибіркових напівзаходів для вибіркових галузей».


Головні гасла та вимоги акції:
- Ні карантину вихідного дня!
- Маємо право працювати!
- Ні часовим обмеженням роботи галузі!
- Кафе безпечніші за метро та маршрутки!
- Ваші вихідні – це наші будні!
- Нас мільйон. Дайте працювати
- Не допомогаєте, хоч не заважайте
- Нема роботи – нема податків



Саме сьогодні, 11 листопада, під час засідання уряду мають розглянути пропозицію МОЗ стосовно запровадження карантину «вихідного дня». Карантин передбачає закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму «з собою».





Прогнозовано такий карантин діятиме З 00:00 СУБОТИ ДО 00:00 ПОНЕДІЛКА. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправки та ветаптеки.
На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%. Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе і ресторанів Poster.

Найменше залежать від вихідних днів кав'ярні та пекарні. Однак і для них дохід у суботу та неділю становить 27% і 25% відповідно.
Карантин «вихідного дня» спровокує спад доходів закладів харчування, кажуть аналітики. При цьому постійні витрати залишаться такими ж.
Фото: Андрій Баштовий для The Village Україна