Чому вода в деяких районах Києва тхне рибою – пояснення «Київводоканалу»
Чому вода в деяких районах Києва має специфічний «рибний» запах, пояснили у ПрАТ АК «Київводоканал».
Це пов’язано із сезонними змінами у водоймах: зараз активно розмножуються діатомові водорості. У процесі своєї життєдіяльності водорості виділяють органічні речовими, які надають воді «рибного» або «земляного» запаху. Зазвичай сморід з’являється навесні й восени, коли водорості швидше ростуть завдяки теплій температурі й сонцю.
Фахівці зазначають, що запах води не впливає на її безпеку і якість за санітарними нормами. Наразі в Києві питна вода відповідає всім встановленим нормам. Щоб мінімізувати запахи, фахівці скорегували технологічні режими й дозування реагентів.
У «Київводоканалі» радять споживачам відстоювати воду або прокип’ятити її перед уживання, щоб зменшити сморід.
Звідки в Києві беруть воду, як її очищають і куди вона дівається після використання, читайте тут.
Обкладинка: Free Malaysia Today