Чому вода в деяких районах Києва має специфічний «рибний» запах, пояснили у ПрАТ АК «Київводоканал».

Це пов’язано із сезонними змінами у водоймах: зараз активно розмножуються діатомові водорості. У процесі своєї життєдіяльності водорості виділяють органічні речовими, які надають воді «рибного» або «земляного» запаху. Зазвичай сморід з’являється навесні й восени, коли водорості швидше ростуть завдяки теплій температурі й сонцю. 

Фахівці зазначають, що запах води не впливає на її безпеку і якість за санітарними нормами. Наразі в Києві питна вода відповідає всім встановленим нормам. Щоб мінімізувати запахи, фахівці скорегували технологічні режими й дозування реагентів.

У «Київводоканалі» радять споживачам відстоювати воду або прокип’ятити її перед уживання, щоб зменшити сморід.

  

Звідки в Києві беруть воду, як її очищають і куди вона дівається після використання, читайте тут

Обкладинка: Free Malaysia Today