З січня 2025 року військові отримуватимуть халяльні, кошерні й рослинні сухпайки, повідомляє Державний оператор тилу із посиланням на опитування «Армії+».

Тоді близько 25% військових зазначили, що потребують інклюзивного харчування, тобто з урахуванням релігійних, етичних й особистих потреб. Загалом їх запитували, чи задоволені вони сухпайками. Усього отримали 9 128 відповідей. 

Згідно з результатами, 51% військових оцінили сухпайки на 5 й 4 балів за п’ятибальною шкалою. А окрім інклюзивного харчування, високий попит у війську мають також традиційні українські страви: каші, борщ і м’ясні страви.

Серед інших побажань військових щодо сухпайків – поліпшення паковання й столових приборів і серветок, нові засоби для підігріву їжі й більш якісні і різноманітні продукти. Їхні відповіді будуть враховувати під час планування закупівель на 2025 рік, пояснює Державний оператор тилу.

   

  • У серпні Міноборони повідомило, що розробляє нові сухпайки для військових, зважаючи на їхні релігійні, медичні й етичні потреби. Тоді планували урізноманітнити продукти рослинними, кошерними й халяльними наборами. 
  • Оновлену систему харчування для військових, розроблену професійними кухарями, планували запровадити влітку 2024 року. Також планували розробити систему, через яку запускатимуть рекомендації щодо харчування. 
  • Після скандалу із закупівлями продуктів для армії Міністерством оборони назріла дискусія про реформу харчування в Збройних силах України. Редакція The Village Україна поговорила про це із шеф-кухарем і волонтером Женею Михайленком, а також, щоб дізнатися, чи треба реформувати харчування в ЗСУ.

Обкладинка: Державний оператор тилу