У Києві хочуть збільшити кількість вуличних меблів з озелененням, повідомляє директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату Олександр Возний, передає «Вечірній Київ».

Вуличні меблі у Києві вже встановили на 15 локаціях міста. Вони мають забезпечувати місця для відпочинку, а також створювати додаткові простори для озелення.

Вуличні меблі, які виконують функцію антипаркування, називають парклетами. За словами Возного, такі локації є в Шевченківському та Подільському районах, зокрема на вулиці Турівській, де раніше паркувалися автомобілі.

Конструкції, які встановили у Києві, виготовили без додаткових бюджетних витрат, окрім матеріалів. У майбутньому для їх створення можуть використовувати вторсировину. Наразі використовують дерево, метал і терасну дошку.

«Якщо будуть пропозиції щодо матеріалів із переробленого пластику, які відповідатимуть вимогам, ми їх розглянемо», – каже Возний.

   

  • Вуличні меблі почали облаштовувати в Києві в травні 2024 року. Спершу їх називали парклетами, але насправді це не вони. Ми пояснювали, що ж таке справжні парклети, як «зелені» лавки впливають на спеку в місті й чи можуть містяни встановити їх самостійно.