Увімкнути опалення в усіх будинках Києва за один день неможливо, бо це може призвести до непередбачуваних наслідків у роботі теплових мереж, пояснюють у «Киїтеплоенерго».

Коли пора вмикати опалення

За законом, опалювальний сезон у місті починається, коли середньодобова температура опускається до +8°С і тримається такою упродовж трьох днів поспіль.

За яким принципом будинки підключають до опалення

Загалом процес підключення триває 7–10 днів. Спершу за заявками керівників тепло подають у дитячі садочки, школи і лікарні. Після цього тепло вмикають у багатоквартирних будинках, але не в усіх одразу.

На черговість включення впливає висота та розташування будинків. У першу чергу підключають будинки, які розташовані нижче й мають меншу кількість поверхів. Після стабілізації гідравлічного режиму до тепла підключають решту будинків.

   

  • Звідки береться опалення і гаряча вода в будинках, як працюють ТЕЦ і котельні, що таке тепловий пункт і чому варто відмовитися від бойлерів, читайте у другій частині великого тексту Віледжа про труби. У попередній частині ми розказували про холодну воду й каналізацію.
  • Лікарні, школи, дитячі садочки й іншу соціальну інфраструктуру Києва почали опалювати з 14 жовтня.