The Village Україна продовжує формат «ЗБІР ТИЖНЯ», у якому ми щотижня виділяємо важливий точковий збір на допомогу Збройним силам України. Цього тижня закликаємо підтримати збір «Янголів» на закупівлю протезів для військових з ампутованими кінцівками, які знову хочуть служити.

Підтримати збір донейтом можна тут.

   

Благодійний фонд і патронатна служба «Янголи» (раніше – «Янголи Азову») відкрили перший збір на протези для українських військових з ампутованими кінцівками, які хочуть повернутися в стрій.

Загалом хочуть зібрати 20 мільйонів гривень на функціональні, сучасні й водостійкі протези рук і ніг для бійців 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ та 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ. Найдорожчий протез коштує 4 мільйони, а найдешевший – 1 мільйон. Бійців протезуватимуть українські й американські центри, з ними вже є домовленості, кажуть у команді «Янголів».

Перед початком збору керівниця патронатної служби й військовослужбовця Олена Толкачова звернулася до президента й уряду з проханням провести перевірку Мінсоцполітики.

«Другий рік поспіль кошти, які виділила держава на протези військовим, повертаються в бюджет. Водночас уся країна збирає на протезування […] Цього року в казну повернеться цілий мільярд гривень, тимчасом як військовослужбовці з ампутацією кінцівок змушені самостійно шукати кошти […] Після якісного лікування й протезування військові повертаються в стрій. Натомість Мінсоц пропонує їм рік чекати, проходити дискримінаційні бар’єри, остаточно руйнуючи здоровʼя, і лише тоді претендувати на якісні протези», – коментує Толкачова.

Щоби долучитися до збору, треба написати в дірект «Янголам» у Іnstagram чи Telegram (@angels_zbir), надіслати своє фото й суму для збору. У відповідь надішлють картинку для збору, яку можна буде запостити в соцмережах. Далі треба відкрити допоміжну банку в Monobank. Кошти автоматично перераховуватимуть на спільну банку.

Задонейтити на протези українським бійцям також можна за посиланням. Станом на 21 жовтня зібрали трохи більше половини потрібної суми.

   

Мета формату «Збір тижня» – підсилювати невеликі точкові збори, які будуть максимально ефективні на конкретній ділянці. Пропозиції для розгляду збираємо за адресою [email protected] з позначкою «Збір тижня» в темі листа. Просимо надавати загальну інформацію про збір, конкретний підрозділ і мету збору, а також посилання на збір і супровідні медіафайли.