У «Дії» буде можливість для операторів безпілотників долучитися до «Армії дронів» без ТЦК і ВЛК, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтервʼю «Суспільному».

Функцію планують запровадити впродовж «кількох тижнів». Рекрутинг в «Дії» гарантуватиме можливість потрапити саме в обраний підрозділ, яких зараз близько 200, запевняють у Мінцифри.

«З підписаним контрактом [людина] приходить на базу військової підготовки й уже немає ймовірності, що її можуть відправити в будь-який інший підрозділ», – пояснює Федоров.

15 жовтня уряд погодив пропозицію Мінцифри протягом двох років реалізувати експериментальний проєкт з рекрутингу онлайн, пише постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Учасниками цього проєкту можуть стати українців віком від 18 до 55 років, які не проходять військову службу.

   

  • Операторів дронів тепер зможуть навчати в сертифікованих приватних школах. Ми розповідали, як такі заклади можуть отримати ліцензію.
  • Ми запитували в керівника школи дронів, як стати аеророзвідником. Також Віледж розповідав, як працює «найдешевший і найтихіший» український БПЛА Punisher і що вміє безпілотник-розвідник «Арес».

обкладинка: «Армія дронів»