У київських парках, скверах і на бульварах висадили близько чотирьох тисяч дерев, майже 40 тисяч кущів і понад 5,2 мільйона квітів, повідомляє «Київзеленбуд». 

Перевагу вже традиційно надають стійким до міських умов деревам. 70–80% з них – це листяні породи, як-от: дуби, клени, платани, катальпи й тополі.

Також обирають багаторічні рослини й кущі, бо вони потребують значно меншого ресурсу для догляду, пояснює «Київзеленбуд». Це, наприклад, ковила, гейхера (травʼяниста рослина), міскантус (злакова рослина), родовник, брунера, буквиця, шавлія, гортензія й бузок. Зараз у місті триває осіннє озеленення.

   

  • У 2023 році в міських парках, скверах і на бульварах висадили понад вісім тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів і 6,5 мільйона квітів.
  • Майже в усіх районах Києва також уже створили дощові садки. Упродовж 2024 року в місті облаштували девʼять таких садків. На вигляд це заглиблені клумби з вологолюбними й стійкими до спеки багаторічними рослинами. Вони допомагають збирати й утилізовувати дощову воду.
  • У Києві облаштували вже 10 зон із вуличними меблями з озелененням. Їх встановлюють на локаціях, де хочуть обмежити хаотичне паркування автомобілів чи створити додатковий громадський простір.