У колишньому промисловому районі Львова планують побудувати міські вілли з напіввідкритими дворами – курдонерами. 

Проєкт має назву «Курдонери на Січинського», його планує реалізувати архітектурне бюро Drozdov & Partners. Загалом для забудови виділили чотири тисячі метрів квадратних. Будівлі планують будувати заввишки 6, 9 і 12 поверхів. Акцентною стане 12-поверхівка, вона буде найвищою точкою на ділянці й «замкне» квартал. 

Макет забудови колишнього промислового району у Львові
Фото: Drozdov & Partners

Який вигляд матимуть будинки

У межах проєкту міські вілли планують об’єднати з напіввідкритими дворами – курдонерами. Їх запланували так, щоби озеленення стало своєрідним бар’єром між приватними й спільними територіями. Для цього висаджуватимуть дерева, чагарники, злакові й багаторічні рослини та використовуватимуть різні текстури матеріалів.

Міські вілли поєднають з курдонерами, а озеленення
стане своєрідним бар'єром Фото: Drozdov & Partners

Типологія міських вілл дозволить максимізувати кількість кутових квартир. Усі сторони й фасади будинків залишать відкритими й вони виходитимуть на різні сторони. Квартири стикатимуться балконами-галереями, однак завдяки відгородженням зберігатимуть приватність мешканців. Це поєднає відчуття сусідства й особистий простір мешканців, кажуть у команді.

Квартири стикатимуться балконами-галереями, але завдяки
відгородженням зберігатимуть приватність Фото: Drozdov & Partners

Вулицю Хлібну прагнуть перетворити на місце зустрічей, спілкування і відпочинку. Тут планують облаштувати пішохідні й велосипедні доріжки та місця для відпочинку в лінійному парку, який поглинатиме шум вулиці.

Під час будівництва облаштують лінійний парк,
який поглинатиме шум вулиці Фото: Drozdov & Partners

   

  • У Львові реконструюють аварійну котельню заводу «Львівсільмаш» на вулиці Городоцька, 207. Там створять коворкінг із громадським простором: на першому поверсі будуть заклади громадського харчування й кав’ярні, а на другому можна буде орендувати робоче місце, стіл або кімнату.

Фото: Drozdov & Partners