Скульптуру відомої української скульпторки Ліни Кондес встановили в технопарку Unit.City.

«Скульптура стала символом роздумів безлічі людей над сутністю життя, його плинністю й майбутнім», – діляться в команді. Для інсталяції Кондес поєднала традиційні техніки фігуративної скульптури із сучасними технологіями. Побачити скульптуру в Unit.City можна до 1 березня 2025 року.

У своїй роботі Ліна фокусується на «ментальних станах», емоціях і психологічних переживаннях, які вона намагається передати, поєднуючи матеріали, форми й кольори. Іноді мисткиня працює з металом і деревом так, ніби це бронза й мармур, додають у команді.

Тираж скульптури в такому розмірі становить три одиниці. Першу велику скульптурну інсталяцію встановили саме в Києві. Другий екземпляр незабаром встановлять у приватній резиденції в Бостоні, США. 

Хто така Ліна Кондес

Ліна Кондес народилася в Черкасах й здобула ступінь магістра образотворчих мистецтв, переважно працювала з дизайном інтер’єрів і меблів. Зараз Кондес живе й працює в США. Її скульптуру «Мислитель» представляли в Музеї сучасного мистецтва в Сан-Франциско й Маямі. Першу виставку в Києві Ліна провела в «Мистецькому Арсеналі» 15 років тому.

  

  • Скульптуру «Мислитель» встановили в Бородянці в березні 2023 року. Однак тоді артобʼєкт почали критикувати. Зокрема, мистецтвознавиця й історикиня, яка займається деколонізацією, Оксана Семенік сказала, що скульптура надувна й ніяк не прикріплена. «Це просто декорація й використання руїн Бородянки, яку зруйнували російські авіабомби», – резюмувала Семенік.

Фото й обкладинка: CondesArt