85% дівчат щодня стикаються із сексизмом, ідеться в дослідженні The Guardian. 

Трохи більше половини опитаних дівчат стикаються із сексистськими висловлюваннями в реальному житті, а ¾ респонденток отримують такі коментарі онлайн. Загалом опитали понад дві тисячі дівчат і молодих жінок.

Через сексизм і мізогінію майже половина дівчат, віком від 11 до 21 року стверджують, що почуваються менш безпечно, а також більше тривожаться за своє майбутнє. Дівчата регулярно отримують небажані сексуальні фото або страждають від кіберпереслідувань. Однак вони не можуть відмовитися від використання соцмереж, щоби «не пропустити щось важливе», ідеться в дослідженні.

17-річна адвокатка молодіжної організації для дівчат Girlguiding Джія каже, що в повсякденному житті помічає постійний тиск через нереалістичні стандарти краси й нормалізацію сексизму. Це змушує дівчат почуватися уразливими й незахищеними.

  

  • Понад половина українців кажуть, що рівність для них важлива на 9–10 балів [з 10]. В опитуванні також з’ясували, хто має відповідати за дітей і планування спільних вихідних чи свят, а хто має забезпечувати сім’ю і йти в армію.