В Україні зареєстрували першу аптеку, де продаватимуть ліки на основі медичного канабісу, повідомляє голова комітету Верховної Ради Михайло Радуцький.

Першою в електронній системі медичного канабісу стала аптека в Черкасах, і зараз уряд очікує на «активність інших аптечних закладів».

Електронна система почала працювати вчора, і згідно із законом про легалізацію медичного канабіс кожен процес і вид діяльності будуть фіксувати в ній. Під контроль потрапляє весь процес обігу: від імпорту чи вирощування рослин і до їхнього відпуску в аптеках. 

   

  • Закон про легалізацію медичного канабісу набув чинності 16 серпня. Він регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій і науково-технічній діяльності. А злочином вважають самовільне розповсюдження марихуани для споживання.
  • У вересні Міністерство охорони здоров’я визначило перелік хвороб і станів, за яких призначатимуть медичний канабіс. Загалом ідеться про випадки, коли використання інших ліків не допомагає або спричиняє побічні реакції, які погано переносить пацієнт. 
  • Редакція Віледжа запитала в неврологині Олександри Щебет, як канабідіол і ТГК в складі медичного канабісу впливають на організм людини, чому насправді дуже важко зробити ізолят лише із CBD й чи справді желейні ведмедики або лимонад із канабідіолом можуть поліпшити якість сну чи зменшити тривожність.