Заступника голови КМДА Костянтина Усова не будуть звільняти, ідеться у відповіді міського голови Віталія Кличка.

Він посилається на статтю 43 Конституції України, згідно з якою громадянам гарантується захист від незаконного звільнення. Окрім того, пояснює, що призначення й звільнення він погоджує з міською радою, але підстав ініціювати це питання немає. 

КМДА контролює «не лише трудову дисципліну, а й рівень ефективності реалізації функцій і завдань, які покладені на посадовців», додає Віталій Кличко. 

   

З 2021 року Костянтин Усов займає посаду заступника голови КМДА з питань самоврядних повноважень. Він координує діяльність департаментів надання адміністративних послуг, з питань реєстрації й транспортної інфраструктури.

У червні 2024 року Державне бюро розслідувань проводило обшуки в службових приміщеннях КМДА. В Усова вилучили «для ознайомлення» телефон, компʼютер й особисті кошти. Обшуки були повʼязані з імовірними порушеннями у сфері міських перевезень. Підозру Усову тоді не видали.

Петиція за звільнення Костянтина Усова з посади зібрала необхідні голоси на початку вересня. Кияни називали Усова «некомпетентним чиновником» і відповідальним за транспортні колапси в місті, неналежний стан громадського транспорту й відсутність інклюзивної інфраструктури.

Обкладинка: Костянтин Усов