Інформаційно-освітній центр і кафе з простором для проведення лекцій, конференцій і майстер-класів відкрили у Львові біля входу до Музею народної архітектури й побуту імені Климентія Шептицького.

З відкриттям центру для відвідувачів музею змінили маршрут – він стане альтернативою головному входу до музею. У будівлі запрацюють квиткові каси й інформаційна стійка, тут також будуть починати оглядові екскурсії, квести. Ворота колишньої каси працюватимуть як вихід із музею.

У будівлі обладнали пандуси й доріжки для пересування на кріслі колісному, вбиральню для маломобільних груп населення, понижену стійку на касі. Також є окрема кімната для догляду за немовлятами.

Проєкт задумали ще до початку повномасштабного вторгнення, однак із початком великої війни його доопрацювали. Наприклад, у центрі тепер також є укриття площею понад 130 м2, де за потреби прихисток можуть отримати понад 200 людей.

Центр став альтернативою головному входу до музею. Фото: lvivskansen

Тут можна проводити конференції, лекції, майстер-класи. Фото: lvivskansen

   

У Львові реконструюють аварійну котельню заводу «Львівсільмаш» на вулиці Городоцька, 207. Там створять коворкінг із громадським простором: на першому поверсі будуть заклади громадського харчування й кав’ярні, а на другому можна буде орендувати робоче місце, стіл або кімнату.

Фото й обкладинка: lvivskansen