Європейський інвестиційний банк та КМДА підписали угоду на 50 мільйонів євро для придбання нових вагонів для метрополітену.

У КМДА кажуть, що близько 80% рухомого складу київського метрополітену було російського виробництва. Понад 60% парку вже перевищило свій термін експлуатації, а нове фінансування дасть змогу замінити застарілі вагони на нові.

Банк надав кредит на загальну суму 200 мільйонів євро, 50 мільйонів євро є першою його частиною. Ці кошти спрямують на купівлю нових вагонів метро для Києва. Решту 150 мільйонів євро передадуть після того, як завершать оцінку доцільності витрат на нові вагони метро, а не модернізації наявних.

КП «Київський метрополітен» зможе оновити чи замінити 120-160 вагонів на загальну суму фінансування. Від початку 2022 року ЄІБ надав виділив Україні понад два мільярди євро на ремонт критичної інфраструктури.

 

Про те, що Європейський інвестиційний банк допоможе київському метро позбутися вагонів російського виробництва повідомляли у 2022 році. Тоді поточна вартість модернізації вагонів метро становила більше 450 мільйонів євро.

Фото: КП «Київський метрополітен»