Найбільший у Європі благодійний рожевий забіг Race for the Cure на підтримку жінок із раком молочної залози проведуть 29 вересня на ВДНГ.

Мета – зібрати 2,5 мільйони гривень для жінок із раком на ліки, які не покриває держава. Сьогодні таких ліків потребує кожна четверта онкохвора.

Забіг проведуть в Urban Park об 11:00. Охочим пропонують:

  • біг на дистанції – 2 або 5 кілометрів;
  • скандинавська ходьба – 2 кілометри;
  • пройти пішки – 2 кілометри.

Реєстраційний внесок – 20 євро [приблизно 900 гривень]. Перші 500 учасників отримають футболки: рожеві подарують людям, які мали або мають рак грудей, білу – решті учасникам. Також можна одягнути минулорічну футболку й вказати це у реєстраційній формі тут

На забіг можна взяти із собою собаку й бігти з ним. Також, якщо це не завдасть тварині стресу, можна вдягнути на неї якись рожевий елемент. Кожен учасник забігу отримає медаль і браслети від партнерів. 

Українці з інших міст і країн теж можуть долучитися до забігу. Для цього треба заповнити форму й пройти будь-яку комфортну дистанцію протягом жовтня. Також можна просто задонейтити сюди.

   

Рак молочної залози – найпоширеніший вид раку в жінок по всьому світу. В Україні щорічно реєструють майже 14 тисяч випадків захворювань у жінок і приблизно 100 випадків серед чоловіків. 

Жовтень – місяць боротьби з раком молочної залози. Раніше ми дізнавалися, як часто потрібно обстежувати рак грудей і чи можна самостійно оглянути груди на наявність пухлин.

Обкладинка й фото: Inspiration Family