Понад 5000 бігунів із 40 країн долучилися до благодійного безбарʼєрного марафону на ВДНГ, який організувала «Нова пошта» спільно з New Run.

Марафон стартував не з пострілу, як зазвичай, а зі спеціального сигналу, який науковці й дослідники ПТСР, звукові дизайнери з України й з-за кордону розробили до цієї події.

Дистанції в 42, 21, 10 і 5 кілометрів подолали 3400 бігунів, серед яких понад 300– представники маломобільних груп: люди з порушенням зору і слуху, розладом аутичного спектра, ДЦП, на кріслах колісних і з протезами, діти віком до 7 років, літні люди й бігуни з домашніми тваринами.

Щоб забезпечити безбарʼєрність на локації понизили бордюри, вирівняли асфальт, встановили нові стійки реєстрації, облаштували місця для догляду за дітьми і для годування тварин.

У межах марафону також провели «Забіг для двох» на підтримку військових, які наразі проходять реабілітацію.

Символічний кілометр пробігли музикант Otoy, гімнаст Олег Верняєв, засновник «Підпільного стендапу» Свят Загайкевич, військовослужбовець Олександр Ляшук зі своїм котом Шайбою, а також чемпіонка Паралімпійських ігор 2024 року Оксана Зубковська.

На фініші бігуни вручили медалі військовим, які таки змогли відвідати забіг. До події долучилися спортсмени на пʼятьох континентах, навіть на станції «Академік Вернадський». Крім українців, в «забігах для двох» взяли участь люди зі США, Канади, Франції, Данії, ОАЕ, Швеції, Нідерландів, Бельгії та інших країн.

Усі реєстраційні внески «забігу для двох», а це понад 500 тисяч гривень, передадуть реабілітаційному центру «Незламні».

   

Перше безбарʼєрне відділення в Україні «Нова пошта» відкрила в Києві, на вулиці Дорогожицькій, 4. Його облаштували так, щоб воно було зручне як для батьків з дитячими візочками, так і для маломобільних груп, людей з порушеннями зору або слуху.

обкладинка й фото: «Нова пошта»