Студенти одного з львівських училищ розробили мобільний санітарний комплекс, призначений для гігієнічних потреб військових, повідомляють у Львівській міськраді.

Такий комплекс складається з двох частин. У першій є пральна й сушильна машинки, бойлер на 80 літрів, бак на 250 літрів і місце для зберігання речей. У другій половині облаштували два душі. Такі комплекси вже передали в зони бойових дій.

В училищі продовжують створювати комплекси. Залежно від потреб замовників, розмір і наповнення комплексів можуть бути різними. Гроші на перший комплекс зібрали благодійники.

Ось такий вигляд має мобільний санітарний комплекс, де можна
випрати одяг або помитися в польових умовах Фото: Львівська міскрада 

Такий вигляд комплекс має всередині. У першій частині є пральна
й сушильна машинки, місце для речей і бойлер, у другій
облаштували душ Фото: Львівська міскрада

   

Українська компанія Resq Pods представила капсулу для захисту від катастроф – пожеж, землетрусів, ураганів і ракетних атак. Зокрема, для працівників критичної інфраструктури й енергетичної галузі, які не можуть залишати свої робочі місця.

Раніше ми побували на виробництві в Броварах, де готують мобільні лазні для тероборони. Це автономні душ і пральня, оснащені генератором і котлом (він може бути дизельним, дров’яним або електричним).

Фото й обкладинка: Львівська міскрада