На каналі Шеффілд і Тінслі на півночі Англії запустили човен-равлик, пише Dezeen.

Човен-равлик створив британський митець Алекс Чіннек. Скульптуру заввишки шість метрів, а завдовжки 13 метрів облаштували як вільний для відвідувачів простір. У такий спосіб прагнули привернути увагу до історії каналу.

Каналу Шеффілд і Тінслі понад 200 років, він є недооціненою перлиною на околиці міста, за словами Чіннека. «Ми хотіли створити артобʼєкт, який прославляв би історію каналу й резонував би з його індустріальною спадщиною», – зазначає митець.

 

 

Інсталяцію встановили між четвертим і пʼятим шлюзами каналу, щоб її могли бачити люди як з буксирного майданчика, так і з човнів, що пливуть каналом. Основний корпус виготовили з восьми тонн сталі як натяк на сталеливарну історію міста, а верхня – з алюмінієвого прокату.

Обʼєкт створили з готових секцій, які транспортували вздовж каналу. Конструкцію зібрали на місці й розмістили на рамі, яка вмурована в дно каналу. Інсталяцію прикрасили імітацією човнів і білою трояндою як символом Шеффілда. Артобʼєкт має назву «Індустрія» на честь першого човна, що пройшов каналом у 1819 році.

Фото: Marc Wilmot; Dezeen