Уже понад 2,9 мільйона гривень національного кешбеку нарахували українцям, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До програми долучилися вже понад 1,2 мільйона українців й близько 638 тисяч із них активували картки в «Дії». А для придбання станом на зараз доступні товари від майже 1000 українських виробників.

Тестувати Нацкешбек почали на початку вересня. Згідно з програмою, якщо купувати товари українських виробників, вам нарахують 10% від вартості покупок, це до 3 тисяч гривень щомісяця. Кешбек за покупки у вересні почнуть нараховувати з 20 жовтня.

Технічно це називають одним із найскладніших сервісів через рекордну кількість обміну даними між різними електронними системами: банками, виробниками, ритейлами, інформаційними системами, податковою, застосунком і порталом «Дія».

   

У лютому 2024 року уряд анонсував створення держпрограми кешбеку «Купуй українське», за якою українці зможуть отримувати компенсацію частини оплати товарів і послуг, вироблених в Україні. Його нараховуватимуть за покупку товарів «Зроблено в Україні» в роздрібних точках продажу. Кошти можна буде отримати на спеціальну картку й витратити на інші українські товари. Як скористатися?

Обкладинка й фото: Михайло Федоров