Львів має отримати низькопідлогові трамваї від Швейцарії, каже директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило в інтерв’ю виданню «Твоє місто».

Львову передадуть 11 низькопідлогових трамваїв від міста швейцарського Берн. Перші трамваї місто отримає до кінця вересня 2024 року. Також до Львова передадуть 25 вживаних трамваї з міста Базель, але не раніше ніж у січні 2025 року.

«Ми комунікуємо з колегами зі Швейцарії радше стосовно трамваїв із Берна. Впродовж всього наступного року нам передаватимуть низькопідлогові трамваї з Базеля. Тому подбаємо, щоб вони їздили на кожному маршруті», – каже Забарило.

Крім того, місто отримає від Швейцарії допомогу на близько 80 мільйонів гривень. Йдеться про комплектуючі, навчання, транспортування та інше.

 

Ціну на проїзд у Львові підвищили з 1 вересня. Вартість зросла для тих, хто купує паперовий квиток у водія. Тобто зміни торкнулися лише тих, хто розраховується готівкою. Це близько 19% пасажирів у Львові.

Фото: «Твоє місто»