Трамвайні колії в київському районі ДВРЗ встелили газоном, повідомив місцевий житель Михайло Малишенко.

У сквері на ДВРЗ облаштували нову трамвайну зупинку, а трамвайні колії на вулиці Алматинській озеленили. Раніше між рейками лежали бетонні плити. Їх демонтували, поклали шар ґрунту та щебеню й застелили газоном. Такі колії з трави не лише мають гарний вигляд, а й знижують рівень шуму й температуру повітря та вбирають воду. 

Сквер у Дніпровському районі продовжують створювати група компаній Kusum і комунальне підприємство з утримання зелених насаджень. Зокрема, вже проклали нові доріжки, встановили сучасне освітлення, урни й лавки. Незабаром у сквері також з’являться тунелі з грабу, клумби гортензій і злаків. Територію вже оснастили системою автоматичного поливу.

Це газон, яким встелили колії на вулиці Алматинській фото: Михайло Малишенко

Плити, які лежали під рейками, демонтували Фото: Михайло Малишенко

   

Зелені трамвайні колії й не лише: ось які екорішення вже втілили або планують втілити в Києві в 2024 році. Зокрема, наприкінці червня 2024-го в Солом’янському, Дніпровському, Деснянському, Оболонському й Подільському районах Києва облаштували перші дощові садки. Вони мають мають вигляд заглиблених клумб, оточених вологолюбними й стійкими до спеки багаторічними рослинами.

Фото й обкладинка: Михайло Малишенко, Олександр Возний