У застосунку «Київ Цифровий» запустили опитування, як містяни допомагають безпритульним тваринам.

Так планують поліпшити умови для безпритульних тварин у місті. Кияни можуть висловити свою думку про допомогу тваринам і дізнатися більше про волонтерство й підтримку притулків.

Містянам пропонують відповісти на три питання, зокрема, як вони допомагають безпритульним тваринам. Також питають, чи кияни колись волонтерили або опікувалися твариною, яку забрали з притулку чи з вулиці. 

Охочі можуть поділитися інформацією, звідки вони дізнаються про діяльність притулків і волонтерів. А також вказати, який напрям допомоги безпритульним тваринам місто має розвивати першочергово. Серед варіантів – розвивати сервіс адопції, забезпечити чипування і стерилізацію безпритульних тварин, забезпечити ветдопомогу.

Взяти участь в опитуванні можна в застосунку «Київ Цифровий» у розділі «Електронна демократія». Відповіді збирають до 18 вересня 2024 року.

   

Зараз в Україні нараховують майже 140 тисяч безпритульних тварин. Утримання такої великої кількості тварин у притулках вимагає значних фінансових ресурсів, тож притулки не в змозі допомогти всім тваринам. Ми розбиралися, які запитання варто поставити собі й працівникам притулку перед тим, як узяти тварину і як допомогти їй адаптуватися в новому домі.

обкладинка: GoodFon