У громадах Київської області встановлять 33 когенераційні установки й вісім компактних газових теплоелектростанцій на колесах до початку опалювального сезону, повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Загальна потужність цих установок – 80 МВт. Їх облаштують у Бучанському, Броварському, Вишгородському, Фастівському, Обухівському й Білоцерківському районах. Також додатково опрацьовують 16 локацій для розміщення когенераційних установок. 

Газові міні-ТЕС забезпечуватимуть енергією навчальні заклади, лікарні й об’єкти соцзахисту. Їх також передадуть в усі громади області. 

Загалом підготовку Київщини до опалювального сезону здійснили на 80%. Зараз завершують готувати котельні, замінюють теплові мережі, роблять запаси вугілля й біопалива. Також встановлюють сонячні станції.

   

До 20 годин на добу можуть вимикати світло взимку, якщо РФ продовжить атакувати енергоінфраструктуру України. Також світла може довго не бути через те, що теплові й гідроелектростанції важко й дорого ремонтувати. Енергосистема втратила приблизно 9 ГВт потужностей через обстріли росіян.

Фото й обкладинка: Руслан Кравченко