Український центр трансплант-координації запустив для донорів крові окремий онлайн-ресурс «Донорська платформа».  

На платформі є вся інформація про донорство крові і її компонентів, офіційні матеріали для чинних і потенційних донорів у країні. Тут можна знайти центри й лікарні, де пацієнти потребують крові.

Зокрема, є «донорський світлофор», де зібрали інформацію про наявність запасів груп крові й резус-незалежності в усіх регіонах. Інформація там постійно оновлюється, а українці можуть ефективніше спланувати свою донацію.

На сайті також є інформація про те, хто може здавати кров і які є обмеження для донації. Також пояснюють, як правильно підготуватися до здачі крові або організувати корпоративне донорство. Ще зібрали життєві історії людей, які стали донорами, щоб заохотити більше здавати крові. Кожен охочий може стати амбасадором, заповнивши заявку на сайті. 

  

Редакція The Village Україна разом із проєктом «ДонорUA» й ГО «Агенти крові» розповідала, чому важливе регулярне донорство, чим відрізняється здавання крові від здавання її компонентів і як стати донором резерву.

   

Також поговорили з «Агентами крові» й «Привітами» про те, як залучити до донорства понад пів сотні бізнесів і що потрібно для проведення виїзної донації.

Фото й обкладинка: Донорська платформа