Перепустки для проїзду під час комендантської години в Києві треба оновити, повідомляє КМДА. 

З 23 вересня в місті змінюють формат перепусток, які дають дозвіл їхати містом на транспорті під час комендантської години (00:00–05:00). Їх періодично оновлюють, щоб перевіряти, чи ними користуються лише ті, хто має достатні причини. Наприклад, хто працює в секторі безпеки й оборони України, критичній інфраструктурі міста й органах державної влади. 

Заявки на отримання перепусток треба подавати до Центрального управління військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували раніше. Водночас обов’язково треба пояснити, навіщо вам пересуватися в місті під час комендантської години.

Якщо перепустку загубили, треба якомога швидше повідомити про це в місце її видачі, а старі зразки – після заміни повернути. Окрім того, не можна ставити перепустки під лобовим склом чи на іншому видному місці. Їх необхідно показувати лише за вимогою правоохоронних органів або інших уповноважених.

   

У грудні 2023 року Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Законопроєкт передбачає, що штрафи становитимуть від 8,5 до 17 тисяч гривень, а в разі повторного порушення сума множитиметься на два. У другому читанні його поки не ухвалили.