Кияни просять звільнити заступника голови КМДА з питань самоврядних повноважень Костянтина Усова. Відповідна петиція на сайті Київради зібрала 6 тисяч необхідних голосів.

Авторка петиції називає Усова «некомпетентним чиновником» і відповідальним за транспортні колапси в місті, неналежний стан громадського транспорту й відсутність інклюзивної інфраструктури.

«Під час повномасштабного вторгнення Усов виїхав з України й не виконував свої обовʼязки. А нещодавно Держбюро розслідувань проводило в нього обшуки, пов’язані з вимаганням хабаря від перевізника», – додає авторка.

   

З 2021 року Костянтин Усов займає посаду заступника голови КМДА з питань самоврядних повноважень. Він координує діяльність департаментів надання адміністративних послуг, з питань реєстрації й транспортної інфраструктури.

У червні 2024 року Державне бюро розслідувань проводило обшуки в службових приміщеннях КМДА. В Усова вилучили «для ознайомлення» телефон, компʼютер й особисті кошти. Обшуки були повʼязані з імовірними порушеннями у сфері міських перевезень. Підозру Усову тоді не видали.

Обкладинка: Костянтин Усов