Російські військові завдали удару по Львову. Уночі міський голова Андрій Садовий повідомляв про дрони Shahed і «Кинжали» в межах міста. 

UPD. Станом на 11:00 у трьох лікарнях Львова перебувають 47 постраждалих людей. Серед них є семеро дітей. Усі вони мають травми середньої важкості. Серед дорослих щонайменше семеро перебувають у важкому стані.

UPD. Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи після ранкового обстрілу. Постраждали 53 людини. Сім людей загинули, серед них, за уточненими даними, дві дитини (7 і 14 років). 12 людей вдалося врятувати.

У місті зафіксували декілька загорянь житлових будинків, зокрема в Залізничному районі. Усюди працюють відповідні служби. Також пошкоджені й вибиті вікна в будинках у Франківському районі, зокрема на вулицях Коновальця й Мельника. Більше 50 будинків пошкоджені. Велика частина з них – історична спадщина міста.

 

 

На деякий час у Львові перекрили для проїзду кілька вулиць: на Скнилівському мості й на вулиці Коновальця. Трамвай №2 курсуватиме з вулиці Пасічної до вокзалу. Автобуси № 52, 92, 21 і 84 курсують по вулиці Збиральній.

Також у Львові, на вулиці Коновальця, пошкоджений обласний Центр спортивної медицини й реабілітації. Зокрема, його історична будівля, що розташована у віллі Юзефи Франц, датується 1893 роком і є памʼяткою архітектури місцевого значення.

Там вибиті понад 70 вікон, від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля, відірвані батареї. Охоронець і працівники центру не постраждали. 

Загалом у місті пошкоджені щонайменше сім памʼяток архітектури місцевого значення. Усі будинки розташовані в історичному ареалі й буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є в державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

Кривий Ріг

Унаслідок нічної атаки постраждали пʼять людей, зокрема одна дитина, повідомляє голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак. Її госпіталізували. У місті пошкоджений готель, у декількох багатоповерхівках вибиті вікна.

Голова Ради оборони Олександр Вілкул уточнює, що влучання сталося в обʼєкт цивільної інфраструктури в центрі Кривого Рогу. Міський штаб допомоги людям (будматеріали, заяви на матеріальну допомогу від міста) розгорнули в школі №103 (колишня вулиця Костенка, 23).

Херсон

У місті протягом минулої доби російські військові поцілили в заклади культури, вежі стільникового звʼязку, завод і житлові квартали. Три людини загинули, ще пʼять отримали поранення.

Обкладинка й фото: Андрій Садовий, Володимир Зеленський, Сергій Лисак, Максим Козицький