Недобудований комплекс Sky Tower на вулиці Шолуденка в Шевченківському районі втретє виставили на аукціон, ідеться в пресслужбі «Укрексімбанку».

Стартова ціна недобудови – 1,1 мільярда гривень. Це в п’ять разів менше, ніж попередня ціна, яку встановили у 2023 році. Аукціон запланували на 27 вересня через систему СЕТАМ. 

«Ми розраховуємо повернути значні обсяги проблемної заборгованості й знайти амбітного інвестора, готового поставити крапку в епопеї одного з найвідоміших довгобудів міста», – зазначають в «Укрексімбанку».

Будівлі розташовані по вулиці Шолуденка на перетині проспекту Берестейського (раніше – проспект Перемоги) і вулиці Борщагівської в Шевченківському районі. Будівництво комплексу почали у 2007 році й планували завершити у 2010-му. 

Вартість проєкту становила приблизно 500 мільйонів доларів. Тут планували побудувати три будівлі від 6 до 47 поверхів. Також мали бути торгові приміщення на 7 100 м², підземний паркінг на 935 машиномісць, фітнес-центр, конференц-зал. Будівельні роботи тривали до 2015 року, їх зупинили через погіршення фінансового стану інвестора.

   

Уперше комплекс Sky Tower виставили на продаж у 2021 році. Удруге хмарочоси намагалися продати в травні 2023 року. Ціна стартувала від 5,5 мільярда гривень, що майже на 2 мільярди менше, ніж першочергова ціна.

Фото й обкладинка: CETAM