У ніч на 2 вересня росіяни атакували Київ крилатими й балістичними ракетами, повідомляє КМВА й міський голова Віталій Кличко.

Для удару по Києву росіяни застосували крилаті ракети, імовірно, Х-101. А також запустили по Києву й передмістю балістичні ракети KN-24/«Іскандер-М» й ударний БпЛА.

UPD: Сили ППО збили девʼять балістичних і 13 крилатих ракет, а також 20 ударних дронів Shahed.

Загалом росіяни запустили 16 балістичних «Іскандер-М»/KN-23 та 14 крилатих ракет Х-101, чотири зенітні ракети С-300/С-400, одну ракету невстановленого типу й 23 дрони.

У кількох районах міста зафіксували пошкодження інфраструктури. Наразі відомо про трьох постраждалих унаслідок ракетної атаки в Києві. Одній особі надали медичну допомогу на місці. Дві людини госпіталізували до медичних закладів.

У Святошинському районі загорілися чотири автомобілі внаслідок падіння уламків, наразі пожежу загасили. Також у двоповерховій нежитловій будівлі виникла пожежа, зазнали пошкоджень МАФи поблизу станції метро «Святошин» і вікна будівлі станції метрополітену. Зараз станція продовжує роботу, каже Кличко.

У Голосіївському районі уламки ракети влучили у корпус котельні одного із закладів освіти. Пожежу на місці ліквідували. Також виникла пожежа на території одного з підприємств у ШЕВЧЕНКІВСЬКОМУ РАЙОНІ. Крім того, у КМВА повідомляють про падіння уламків у Дніпровському районі міста.

UPD: Внаслідок російського обстрілу пошкоджена мечеть на Нивках – будівля Ісламського культурного центру Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим (мечеть на Нивках). Жертв немає.

На місцях працюють екстрені служби, а інформацію про руйнування й потерпілих ще уточнюють.

Фото: ДСНС, Рефат Чубаров