До будинку на Юрківській, 18, що на Подолі, збираються прибудувати магазин, повідомила місцева мешканка Дар’я Герасименко.

За її словами, на фасадній частині будинку з’явився паркан і перекрив тротуар 24 серпня. За кілька днів представниця власника та прораб заявили, що мають дозволи на будівництво, але показувати їх не збираються. «А ще повідомили, що планують робити прибудову до будинку, навіть знаючи, що будинок аварійний. Їхня позиція «нам плювати», – додала Дар’я.

30 серпня в будівлі почали проводити роботи, однак їх зупинили місцеві мешканці. «Представник власника в агресивній формі сказав, що в понеділок знесуть фасад», – каже Дар’я.

Місцеві з’ясували, що власником нежитлових приміщень є чинний депутат Київради від забороненої в Україні «ОПЗЖ» Михайло Царенко. «Царенко – людина, яка пропагує «руській мір» за суттю і цінностями і тепер нищить Поділ та створює загрозу для життя мешканців», – пише Герасименко.

Що відомо про будинок на Юрківській

Будинок на Юрківській, 18, побудували в 1966 році. У будівлі фактично немає фундаменту, а попередній власник зніс кілька несучих стін. Через це в будинку з’явилися тріщини й він став аварійним. 

У відкритому реєстрі на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва зазначено, що будь-які роботи повинні проводити без змін зовнішніх геометричних розмірів. Тобто жодних прибудов. 

   

Напередодні відновили модерністську альтанку у внутрішньому дворику на Костянтинівській. На початку ремонтних робіт з’ясували, що в альтанки немає фундаменту, а цегла розписалась у руках.

Фото й обкладинка: Дар'я Герасименко