Лише 4 з 15 пляжів у Києві є безпечними для купання, повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Його фахівці з 19 по 25 серпня проводили планове дослідження міських водойм у зонах пляжів. Безпечність визначали за кількома показниками – хімічні, мікробіологічні й паразитологічні. 

Які пляжі повністю безпечні?

  • «Молодіжний» на острові Венеціанський;
  • «Золотий» біля моста Патона;
  • «Венеція» на Долобецькому острові;
  • «Дитячий» на острові Венеціанський.

На усіх інших локаціях принаймні один із показників не відповідав нормі. Ідеться про пляжі «Передмістна Слобідка», «Чорторий», «Наталка», «Центральний», «Веселка», «Галерний», «Тельбін», «Райдуга», «Троєщина», «Вербний» і «Пуща-Водиця». Купатися там небезпечно, тому що можна отримати гостру кишкову інфекцію, дерматит чи алергію. 

   

У Києві не відкрили пляжний сезон через дію воєнного стану: як і попередні два роки, людям не рекомендують відвідувати пляжі й зони відпочинку. Попри це фахівці регулярно беруть проби води київських водойм. Під час перевірки наприкінці липня жоден із 15 пляжів не визнали безпечним для купання, а в середині серпня безпечними визнали лише 3 пляжі. 

The Village Україна зібрали 30 локацій для відпочинку в місті й за його межами. Ми також запитали про їхню безпечність й автономність роботи.

Обкладинка й фото: KyivMaps