Вантажівка, що потрапила в ДТП на Миколаївщині вчора, 28 серпня, перевозила 339 кілограмів трупів собак і медичних відходів, повідомила поліція Миколаївщини.

Водій вантажівки перевозив вантаж із Дніпропетровщини в Одесу для подальшої утилізації. Машину з вантажем евакуювали з місця пригоди й відправили в Одесу. Слідчі відкрили провадження за статтею 229 Кримінального Кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами».

Що каже влада міста?

Міськрада Миколаєва опублікувала звернення КП «Центр захисту тварин». Вони зазначають, що не причетні до ДТП й не мають договорів з Одеським крематорієм. «Якщо там дійсно були собаки, то вони точно не з нашого підприємства», – кажуть у центрі. Підприємство вже надіслало запит до Головного управління нацполіції Миколаєва.

Ми подали запит до міської ради Миколаєва й чекаємо на відповідь. 

Що кажуть зооактивісти?

Зооволонтерка Ганна Куркуріна каже, що собак убили за наказом мера міста. Таке стається не вперше: кілька років тому на території комунального підприємства «Центр захисту тварин» приспали 150 собак. Ганна стверджує, що тоді собак отруїли, бо люди чули, як тварини вмирали в муках.

Активісти UAnimals уже підготували звернення до Головного управління нацполіції, Держпродспоживслужби й КП «Центр захисту тварин». Також подали заяву до поліції щодо факту жорстокого поводження з тваринами. 

   

Раніше про жорстоке поводження з тваринами повідомляли в ГО «Кожна тварина». За їхніми словами, собаки привʼязані й без води, а біля кожної з них лежить «мертвий кінь на зʼїдання».

   

Ми розповідали, що треба робити, якщо ви стали свідком знущання над твариною, і чи карають за це в Україні.

Фото й обкладинка: КП «Центр захисту тварин», поліція Миколаївщини